Ontembare Vrouw

Op een plek als Midgaard, vroeger een klein landgoed met daarop een mooi landhuis, zie je wat er gebeurt als het gecultiveerde wordt overgenomen door de natuur, die ze van oorsprong was.
Datzelfde proces – van gecultiveerd en aangepast zijn, terug naar je oorspronkelijke natuur –  roept ook de mens. Het is de ziel die roept terug te keren naar je ware natuur.

Geïnspireerd door het fascinerende boek de Ontembare Vrouw, geschreven door Clarissa Pinkola Estés, organiseer ik o.a. op Midgaard workshops voor vrouwen. Het is een door vrouwen geliefd boek met verhalen van over de hele wereld, die vertellen over allerlei aspecten van vrouw-zijn. In ieder verhaal ligt een zoektocht naar de verloren “schat” in de vrouw, haar oorspronkelijke natuur.

Want in iedere vrouw schuilt een ontembare vrouw: ongerept, eerlijk zichzelf, echt en heel eigen. Hoe zou je leven er uit zien als zij meer ruimte krijgt?

Op een diepgaande en speelse manier duiken we in het verhaal. Via storytelling, deelrondes, visualisatie, aanraken, dansen, stemwerk, rituelen, stilte en creatieve opdrachten bied ik ervaringen aan waardoor je verborgen delen en nieuwe aspecten in jezelf gaat ont-dekken.

De groep van vrouwen biedt een bedding, waarin je je kunt laten spiegelen, bekrachtigen, enthousiasmeren, aanmoedigen en steunen.
We laten ons inspireren door de mooie natuur van Midgaard.

Meer informatie:  www.dederiekdaum.nl

NB. Omdat Het Atelier tegenwoordig voornamelijk gebruikt wordt als atelier en Het Vijfde Seizoen nog gebouwd wordt, organiseer ik tijdelijk niet een Drieluik Ontembare Vrouw op Midgaard.

 

 

Reageren is niet mogelijk