Ervaar de Smid in Jezelf

Smeden is een zeer oud ambacht. De smid was in vroeger tijden een belangrijk man (vrouwelijke smeden zullen er ook vast geweest zijn). Met de kolen uit de aarde maakte hij het vuur dat door de lucht aangeblazen werd. Met water werd het ijzer gekoeld en gehard. Als smid verstond je de kunst met deze vier elementen om te gaan.

Deze archetypische ervaring bieden wij je aan: een paar uur lang ontmoet je de Smid in jezelf. Rook, stoom, hitte, hamer op aambeeld, roodgloeiend ijzer, kracht, ritme, concentratie, snelheid, focus. Je maakt een eenvoudig ijzeren voorwerp (pook, vuurhaak, hangijzer) maar waar het echt om gaat is om wat je ervaart. Je smeedt het ijzer als het heet is! Je geniet van je eigen doelgerichte kracht. IJzeren voorwerpen bekijk je voortaan met andere ogen.

Ervaar de Smid in jezelf….

Elke laatste woensdagmiddag van de maand, van 14.00 -16.30 uur. In de smidse van Midgaard. Met meestersmid Félo Hettich en leerlingsmid Jan Roelofs.  Kost je 35 euro (contant) en een beetje zweet. Aanmelding door een mailtje aan jan.roelofs@euronet.nl

Voor groepen is een programma op maat mogelijk.

Data:

26 juni 2019

28 augustus 2019

25 september 2019

30 oktober 2019

27 november 2019

Reageren is niet mogelijk